S2M Den Bosch station
S2M Tilburg LocHal
Nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Contact

Waarom zou je een ronde vergadertafel gebruiken?

Ten eerste omdat dat heel gezellig is. En warm 😁

Het type tafel, dat is iets waar je waarschijnlijk niet bij stil hebt gestaan. Dat de vorm en de opstelling van een vergadertafel van wezenlijk belang is. Ja, echt!

In deze blog ontdek je nog meer interessante weetjes over vergaderen bij Seats2meet, dat helpt je de juiste zaken te kiezen en bij ons te regelen.

Nu we rekening moeten houden met de 1,5 meter maatregel heeft dit als effect dat onze vergaderruimtes ruimer zijn doordat er minder stoelen en tafels geplaatst zijn. En er zal altijd 1,5 meter bewegingsruimte zijn tussen de tafels en de muur, dan kun je vrij bewegen in een ruimte. (daarbuiten even een mondkapje op, graag J)

Er zijn vergaderruimtes met verschillende opstellingsmogelijkheden. Als je ons laat weten wat het doel van je bijeenkomst is, dan zoeken wij met alle liefde een bijpassende ruimte.

Voordelen van een ronde tafel

Een ronde tafel bevordert de intieme sfeer en dat leidt tot sneller besluiten nemen en zorgt dat iedereen gelijk is aan de ander. Niemand is belangrijker dan een ander en iedereen wordt gezien en gehoord. Er is minder behoefte aan discussies en iedereen voelt zich meer betrokken. Deelnemers voelen zich makkelijker deel van de groep. Je gebruikt gemakkelijk gebaren en hebt automatisch meer oog voor de gebaren van de ander. Aankijken en wegkijken is makkelijker dan tegenover elkaar zittend.

De tafel weghalen en in een kring gaan zitten helpt om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Dit wordt vaak gebruikt in therapiegroepen. Het ontbreken van de tafel zorgt er wel voor dat je er open, onbeschermd en kwetsbaar bij zit. Elk lichaamssignaal, zelfs het wiebelen van je voeten is dan zichtbaar voor de anderen. Dit is vaak even wennen voor mensen die voor het eerst in die samenstelling bijeenkomen.

Een nadeel kan zijn dat er niet daadkrachtig genoeg geleid wordt, als dat nodig zou zijn, en dat het iets te gezellig wordt.

Zo zie je dat vergaderen aan een ronde tafel heel veel voordelen heeft.

Echter een ronde tafel neemt in verhouding meer plaats in bij een locatie, daarom wordt er vaak gekozen voor een rechthoekige opstelling. In ieder geval hebben we bij Seats2meet Strijp-S de vergaderruimtes Rondom en Cirkel waar je aan een ronde tafel kunt zetten. Overigens kun je in andere vergaderzalen er voor kiezen om in een cirkelopstelling te gaan zitten.

Overige weetjes

  • Elke ruimte is of kan worden voorzien van een beamer of Led scherm
  • Onze vergaderruimtes zijn aangesloten op een goed gekeurd ventilatiesysteem
  • Kan niet iedereen aanwezig zijn? Vraag dan naar onze onlinemogelijkheden.
  • Wil je eens met een collega apart zitten? Dan kun je op onze werkplekken terecht.
  • Wil je met 2 of meer collega’s werken? Boek dan een office4ADay of langer
  • We hebben heerlijke fingerprinted koffiearrangementen. Deze vind je in de centrale ruimtes. Niet op zaal? Nee, en daar hebben we over nagedacht. Als je even uit je ruimte gaan om koffie te halen, is er een grote kans op spontane ontmoetingen met onze andere gasten. En dat wij interessante gasten hebben!!! Doe daar zeker je voordeel mee want ook zij staan open voor anderen.
  • We hebben heerlijke catering, in deze tijd wordt dit natuurlijk volledig coronaproof op zaal gebracht.
  • En heerlijke zoete en hartige hapjes. Die kun je heel veel bestellen in plaats van broodjes J
  • Vind je het leuk om eens expertise van buitenaf in je vergadering uit te nodigen? Kijk dan eens op ons online platform wie er op jouw vergaderdatum aanwezig is en nodig hem/haar gerust eens uit op basis van hun kennis.
  • Wij helpen graag mee om jouw bijeenkomst meer bekendheid te geven. Vraag naar de kosteloze mogelijkheden.

Ik stop nu maar eventjes met al onze leuke extraatjes op te noemen 😶. Vergaderen, aan een ronde of vierkante tafel doe je gewoon gezellig bij ons.

Wil je lezen hoe je strategisch het beste kunt gaan zitten? Lees dan de blog op de site van onze locatie in Den Bosch.

Zin in wat tips over vergaderen en ondernemerschap?

En nog heeeeeel veel meer leuke artikelen én evenementen Die vind je op de sites van onze 2 andere locaties

Groet,
Helma Schellen, marketing S2M Brabant
(en ja, connecten is fijn)