Kickoff AI Kennisdelingssessies

Datum: 19 juli | Tijd: 19 – 21 uur -> oeps… die zit al vol

Datum: 8 september van 14 – 16.30 uur- > met netwerkborrel dus reserveer snel

Inleiding AI en Integriteit

AI (Artificial Intelligence) heeft de potentie om onze maatschappij te verbeteren, maar hoe kunnen we deze potentie benutten? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI ons ondersteunt en versterkt op de werkplek en in het dagelijks leven, in plaats van ons te vervangen? Belangrijker nog, hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI op een ethische en verantwoorde manier wordt ontwikkeld en ingezet?!

Zijn de ontwikkelingen overweldigend?

Opvallend genoeg maakt slechts 14% van de volwassenen daadwerkelijk gebruik van ChatGPT en andere vormen van AI. Dit roept bij ons de vraag op waarom mensen terughoudend zijn om AI te omarmen. Er zijn verschillende redenen die hieraan ten grondslag kunnen liggen.

Enerzijds kan AI overweldigend zijn en als te complex worden ervaren. De technologie en concepten erachter kunnen moeilijk te begrijpen lijken, waardoor mensen terughoudend worden om er actief mee aan de slag te gaan. Anderzijds kan het simpelweg ontbreken aan inspiratie en tijd. In onze drukke levens lijkt tijd altijd schaars en het verkrijgen van inspiratie kan soms een uitdaging zijn.

Wat als we gezamenlijk de kennis over AI zouden vergroten?

Stel je eens voor hoe waardevol het zou zijn als we samen kunnen komen, experimenteren en van elkaar leren over ChatGPT en andere fascinerende AI-toepassingen. Door kennisdeling kunnen we AI een positieve draai geven en de impact ervan vergroten.

Om dit doel te bereiken, organiseren we bijeenkomsten waarin we verschillende aspecten van AI behandelen.

De Kickoff hiervan is op 19 juli aanstaande vanaf 19.00 uur. En het is kosteloos.

Deze bijeenkomsten zijn een laagdrempelige manier om je kennis over AI te vergroten. We willen ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht zijn of haar ervaringsniveau, toegang heeft tot waardevolle informatie en de mogelijkheid heeft om vragen te stellen.

Of je nu een ervaren technologieprofessional bent die zijn kennis wil uitbreiden, een enthousiaste student die interesse heeft in AI, of gewoon nieuwsgierig bent naar de impact ervan, deze avonden zijn boeiend voor jou!

Daarnaast is het een uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesse en passie voor AI delen. Samen kunnen we een gemeenschap opbouwen die AI op een positieve manier benadert. En dit alles past natuurlijk precies bij het oorspronkelijke gedachtegoed van Seats2meet.

Conclusie

AI heeft de potentie om onze maatschappij te verbeteren en ons te ondersteunen op de werkplek. Om deze potentie te benutten, is kennisdeling essentieel. Door samen te komen, te leren en te experimenteren kunnen we de impact van AI vergroten en ervoor zorgen dat AI op een ethische en verantwoorde manier wordt ontwikkeld en ingezet. Laten we gezamenlijk bijdragen aan de olievlek van kennisdeling en AI een positieve draai geven.

We gebruiken (tijdelijk) een ander platform om onze bijeenkomsten aan te kondigen, je kunt je daar aanmelden!


Wil je nog meer tips over vergaderen of ondernemerschap, die vind je op:

Wil je meer tips en informatieve artikelen over vergaderen, flexwerken of ondernemen? Deze vind je op de blogs van onze locatie in Tilburg.