Samen werken aan een programma met inloopavonden voor wie zich eenzaam voelt

.Twitter oproep Bryan

Met de bovenstaande tweet veranderde er veel voor Bryan Vreijsen

In 2019 deelde Bryan zijn eenzaamheid op Twitter, dat viraal ging. Dit leidde tot veel media-aandacht, waaronder tv-optredens en krantenartikelen. Nu zet hij zich full-time in voor Stichting Brabant Maatjes, die eenzaamheid onder met name jongeren in Noord-Brabant vermindert door sociale activiteiten te organiseren.

En daar willen we als Seats2Meet graag bij helpen. Het team van Seats2Meet Brabant omarmt graag maatschappelijk verantwoorde doelen.

header bm

Dus gaan we samen starten met Brabant United: Inloop & Spelletjes

11 april van 19.00 uur tot 22.00 uur

Aanmelden is wel fijn!

“Wat kun je verwachten? Een leuke locatie, toffe activiteiten en vooral een open sfeer waarin je jezelf kunt zijn. Kom langs en maak deel uit van de Brabant community, met spelletjes en wat drinken.

Het wordt een ontspannen avond waarbij niet de nadruk wordt gelegd op problemen. Maar waarbij je elkaar wel ondersteunt. Want voor sommigen kan het een grote stap zijn om te komen.”

Waarom voelt iemand zich soms eenzaam?

Factoren die eenzaamheid veroorzaken

Iedereen kan zich soms eenzaam voelen als gevolg van verschillende factoren, waaronder sociale isolatie, levensveranderingen, sociale druk, overmatig gebruik van technologie en psychische gezondheidsproblemen.

Sociale isolatie en afstand

Het moderne leven brengt vaak een gevoel van afstand met zich mee, waarbij veel jongeren zich niet altijd begrepen of verbonden voelen met anderen om hen heen.

Sociale isolatie, of het gevoel buitengesloten te zijn, kan bijdragen aan gevoelens van eenzaamheid, vooral als je weinig sociale interactie hebt en je je geïsoleerd voelt van je leeftijdsgenoten.

Druk van sociale normen en verwachtingen

De druk om te voldoen aan sociale normen en verwachtingen kan ook bijdragen aan gevoelens van eenzaamheid.

Met name jongeren kunnen het gevoel hebben dat ze er niet bij horen of niet geaccepteerd worden door hun leeftijdsgenoten, wat hun gevoel van eenzaamheid versterkt.

Overmatig gebruik van technologie

Het overmatige gebruik van technologie, zoals smartphones en sociale media, kan eenzaamheid bij jongeren verergeren. Daarbij voelen ouderen zich steeds vaker onbekwaam als het gaat over de moderne technologie.

Hoewel technologie verbondenheid kan vergemakkelijken, kan het ook leiden tot een gevoel van isolatie en afstand, vooral als je het grootste deel van de tijd online doorbrengt in plaats van persoonlijke interacties te hebben.

Psychische gezondheidsproblemen

Psychische gezondheidsproblemen, zoals depressie, angststoornissen en sociale angst, kunnen ook bijdragen aan gevoelens van eenzaamheid.

Deze problemen kunnen het moeilijk maken om verbinding te maken met anderen en relaties op te bouwen, waardoor jongeren zich geïsoleerd en eenzaam kunnen voelen.

Het belang van echte connecties en ondersteuning

Het aanmoedigen van echte connecties en het creëren van een ondersteunende omgeving zijn essentieel om gevoelens van eenzaamheid te verminderen.

Koning en Bryan

In contact met oprichter Brabant Maatjes, Bryan Vreijsen

Bryan is een interessante ondernemer die heeft ingezien waar behoefte aan is en kansen zag om meerwaarde te bieden. Met zijn stichting zet hij zich in om de wereld vorm te geven. In 2022 werd Bryan dan ook genomineerd voor Tilburgse vrijwilliger van het jaar. Begin 2023 werd hij zelfs uitgenodigd om te lunchen met de koning.

We stelden Bryan wat vragen. Lees hier het hele interview!

Routebeschrijving

Hoe voorkom je dat je verdwaalt in het industriële Strijp-S?

Openbaar Vervoer

Er is een bushalte dichtbij waar 16x per uur een bus stopt.

Parkeren op Strijp-S

Parkeerplaatsen genoeg, je moet ze alleen wél weten te vinden