Zien en Gezien worden

Gastblog door Nicolette Wender-Bosveld
23 juni 2021

De hele dag zien we en worden we gezien.

Bij familie, vrienden, de bakker, collega’s, klanten, social media, in tram bus of auto, bos, park, supermarkt, terras, strand etc…Maar, zien we de ander dan ook ècht en voelen we ons gezien?

Wat is iemand écht zien eigenlijk?

Het schrijven van dit stukje brengt direct het levendige beeld van een situatie met mijn dochter op mijn netvlies. Graag neem ik jullie even mee, terug in de tijd. Een doodnormale dag, samen met mijn kleine meisje op de fiets. Zij voorop in het kinderstoeltje, net een jaar oud.

We fietsen ontspannen door het dorp, keuvelen over wat we zien. Soms in stilte aanschouwend. Al fietsend naderen we een oude man. Hij wandelt op de stoep aan onze rechterkant. Zichtbaar oud, door zijn schuifelende manier van lopen achter de rollator, voorovergebogen, blik naar beneden.

Hij hoort ons blijkbaar aankomen, want voorzichtig richt hij zich wat op. Ik zeg “goedemorgen” en mijn dochter echoot met haar vrolijke stemmetje en dito lach. Een moment kruisen hun blikken elkaar, die van de man en mijn dochter. Hij richt zich volledig op, krijgt een glimlach van oor tot oor en zijn ogen beginnen te stralen. Mijn dochter zwaait nog even vrolijk.

Wij fietsen verder, de man hervat zijn wandeling.
En toch…onze beider dagen zijn anders dan hiervoor.

Manu Keirse schreef het boek “Zie de mens; Pleidooi om anders naar elkaar te kijken”. Gelijkwaardigheid, open en onbevooroordeeld luisteren naar wat de ander beweegt. Maar ook kijken naar jezelf en wat jou beweegt. “Zien” wat voor jou echt belangrijk is, wat er toe doet en waar jou leven over zou moeten gaan, geeft richting aan je handelen.

Daar waar de dromen elkaar kruisen liggen kansen voor contact en groei

Together each achieves more. Of zoals Aristoteles ooit zei: “Waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen, ligt je roeping”.

Uit velerlei onderzoek blijkt dat sociaal contact goed is voor onze gezondheid. Tijdens deze pandemie hebben we ontdekt wat het doet als we het moeten doen zonder. En tegelijk wat de kracht van samenwerking kan doen! Het tot dan toe ongebruikelijk, delen van kennis over onderzoeken en behandelingen in een vroegtijdig stadium heeft mede geleid tot razendsnelle ontwikkelingen.

Laten we elkaar dus vooral opzoeken hoe en waar het wel kan. Of het nu via beeld of live is, contact maken kan altijd!

En dat is precies waarom ik graag bij Seats2meet in Strijp -S kom werken

De bruisende, sprankelende omgeving vol potentie. De sfeervolle, functionele ruimtes en constructieve werksfeer. En de mogelijkheid anderen te zien en gezien te worden, in welke vorm dan ook. Het maakt de dag nèt een beetje mooier! Wil jij ook een werkplek boeken en hier je dag optimaal besteden?

Nicolette Wender-Bosveld is Registerpsycholoog NIP/ A&O en werkt op het snijvlak van arbeid en gezondheid. Het sterker maken van mens en organisatie is wat zij het liefste doet. www.anderspsychologie.nl


Seats2meet Brabant vindt het fijn artikelen van gastbloggers een podium te geven, want wij zijn nu eenmaal geen standaard vergaderlocatie. Bezoek jij ook regelmatig een van onze locaties en heb je een artikel te delen of een online training? Let us know!

Zin in wat tips over vergaderen en ondernemerschap?

En uiteraard zijn nog heeeeeel veel meer leuke artikelen te lezen. Die vind je op de sites van onze 2 andere locaties

  • Tilburgse blogs, waarbij de focus voornamelijk ligt op artikelen rond het organiseren van evenementen
  • Den Bosche blogs, die gaan over coaching, werkgeluk en trainingen.

Groet,
Helma Schellen, marketing S2M Brabant
(en ja, connecten is fijn, immers wij staan voor het maken van verbinding)

Blijf op de hoogte

Adresgegevens

Seats2meet Strijp-S
Apparatenfabriek
Torenallee 24
5617 BD Eindhoven
040 780 5039
info@s2mstrijps.nl

Bedrijfsgegevens

Rek: NL93TRIO0198077505
KvK: 66381045
BTW: nr: NL856524.694.B.01