Op de bank bij Seats2meet

Blog maart 2023

Kennismaking met Nora en Nawel

Zij startten in oktober 2022 een eigen bedrijf op het gebied van gezondheid voor vrouwen met een migratieachtergrond, Zaphira. Sindsdien zijn ze regelmatig bij Seats2Meet te vinden, voor een overleg, een samenwerking of een individuele werksessie. Wij zijn benieuwd naar het verhaal van Nora en Nawel en waarom zij ervoor hebben gekozen om Zaphira te beginnen. Daarnaast zullen wij komend jaar hun reis in de wereld van ondernemerschap volgen en met jullie delen in de vorm van een interview. Lees hieronder het eerste interview!

Wie zijn Nora en Nawel?

Nawel: ‘Zaphira begon ik in de vorm van een non-profitorganisatie die evenementen organiseerde voor vrouwen met een Algerijnse achtergrond. Ik ben geboren in Algerije, maar opgegroeid in Nederland. Ik zag als kind, en later als jonge vrouw, dat veel Algerijnse moeders geïsoleerd van de maatschappij leefden maar wel de behoefte hadden aan ontmoeting.

Zo begon ik met het organiseren van evenementen voor Algerijnse vrouwen, en op die manier leerde ik ook Nora kennen, eerst als mede-vrijwilliger. Nu zijn we vriendinnen en collega’s. Naast Zaphira ben ik ook public health docent bij het UMC Utrecht, ik geef les over gezondheidsverschillen aan studenten Geneeskunde. Ik schrijf graag, ik ben graag onder de mensen en ik hou van lekker eten, vooral van zoetigheid en van gekruide gerechten’.


Nora: ‘Nawel leerde ik kennen via Facebook. Zij deed een oproep voor vrijwilligers om evenementen te organiseren voor Algerijnse vrouwen. Ik was meteen enthousiast. Als trotse Limburgse en beginnend sociaal werker pleit ik voor een samenleving waarin iedereen volwaardig kan meedoen naar eigen vermogen. Het viel me altijd op dat er weinig initiatieven zijn rondom de inclusie van vrouwen met een migratieachtergrond in mijn regio.

Met Zaphira hopen we hier verandering in teweeg te brengen en bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het sociaal welzijn van alle vrouwen. Ik heb Algerijnse en Marokkaanse roots, ik ben geboren en getogen in Weert en hou net zoals Nawel, van lekker eten.

1. Wat was de specifieke aanleiding om met Zaphira te beginnen?

Zaphira komt voort uit een eerder initiatief, waarbij ons doel vooral was om vrouwen met elkaar te verbinden en te inspireren. Tegelijkertijd studeerden we beide nog en zagen we in de wetenschap maar ook in de dagelijkse praktijk allerlei soorten problematiek bij vrouwen met een migratieachtergrond.

Nawel: ‘Toen ik zelf een langdurig revalidatietraject moest volgen om te leren omgaan met chronische pijn en vermoeidheid, besefte ik pas hoe moeilijk het soms kan zijn voor vrouwen zoals ik: gekleurd, islamitisch, bicultureel, noem maar op. Er wordt zoveel van je verwacht, maar tegelijkertijd heb je ook te maken met duizend en een obstakels die het leven een stuk moeilijker maken dan bij anderen. Ik volgde een training Women Empowerment in Amsterdam bij Sarita Bajnath, en dit heeft mijn kijk op het leven maar ook op mezelf echt zo veel veranderd.

Toen besloot ik: alles wat ik heb geleerd en ga leren, moet ik doorgeven aan vrouwen zoals ik. Ik wil met Zaphira vrouwen in hun kracht zetten, laten zien wat ze waard zijn, en de handvatten bieden die zij nodig hebben om tot hun succes te komen.

Nora: ‘Ik miste in mijn regio vooral initiatieven waarbij vrouwen met elkaar werden verbonden om het te hebben over actuele onderwerpen die vrouwen aangaan. Ik had behoefte aan ontmoetingen en evenementen waarin belangrijke thema’s werden besproken over bijvoorbeeld gezondheid en identiteit. Tijdens mijn studie leerde ik ook over het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, dit is een brede kijk op gezondheid. Dit gedachtegoed wil ik dan ook graag meegeven in het specifiek aan vrouwen met een migratieachtergrond, omdat wetenschappelijk is bewezen dat migranten over het algemeen een minder goede gezondheid hebben vanwege diverse factoren’.

2. Jullie missie en visie vind ik echt prachtig. Hoe bereiken jullie die vrouwen?

We bereiken ze op verschillende manieren, mond-tot-mond werkt het beste, maar ook via social media worden we benaderd of via een lokale instelling die al in contact is met deze groep vrouwen, zoals een moskee of welzijnsorganisatie.

3. Als je het hebt over gezondheid, welke facetten zijn dat dan?

Hebben jullie een medische achtergrond, adviseren jullie gezondheidstrajecten? Hebben jullie psychologen in je netwerk bijv. als er iets speelt bij een van de vrouwen?

Bij Zaphira spreken we over gezondheid in de breedste zin van het woord, zowel het fysieke, mentale als sociale aspect van gezondheid verdient ieders volledige aandacht. Wij werken daarom ook met het gedachtegoed ‘Positieve gezondheid’. 

Nawel heeft een biomedische achtergrond en is afgestudeerd als gezondheidswetenschapper. Nora heeft een achtergrond als gezondheidsbevorderaar, en studeert momenteel af als sociaal werker. Door onze brede achtergrond en uitgebreide werkervaring, zijn we wel in staat om mensen te adviseren en te verwijzen naar de juiste personen.

Wij proberen vrouwen die hulp nodig hebben altijd te verbinden met organisaties of personen in ons netwerk. Dit kunnen inderdaad psychologen zijn, maar ook sociaal werkers en/of geestelijk verzorgers.

4. Wat betekent gezondheid voor jullie persoonlijk?

Nawel: Gezondheid is voor mij het gevoel hebben dat je geestelijk en lichamelijk in staat bent om te doen wat jij belangrijk vindt. Ik zie het niet als een wel of niet gezond zijn of wel of niet ziek zijn, maar meer een combinatie tussen verschillende aspecten van het leven. Uiteraard gelden daarbij wel een aantal objectieve dingen, zoals het al dan niet hebben van een ziekte of het vertonen van bepaald gedrag. Ik vind gezondheid erg belangrijk, vooral de relatie die ik heb met gezondheid, daar probeer ik elke dag aan te werken. Juist omdat het zo alomvattend is en veel dingen bepaalt in het leven.

Nora: Gezondheid in de breedste zin van het woord, betekent voor mij persoonlijk dat je vooral het gevoel hebt dat je een eigen regie hebt over je leven en deze naar eigen keuzen kan en mag inrichten. En dat je ondanks de sociale, emotionele en fysieke uitdagingen in het leven nog steeds kan blijven doen wat voor jou belangrijk is.

5. Hoeveel tijd steken jullie in het bedrijf, hoe houden jullie de balans?

Nawel: Ik ben 2 dagen per week bezig met het bedrijf, daarnaast werk ik 3 dagen in loondienst. We hebben een vaste ‘Zaphira-dag’ en daarop plannen we al onze vergaderingen, bijeenkomsten en werkzaamheden. De overige uren verspreid ik over het weekend en de avonduren doordeweeks. Tot nu toe gaat dit goed.

Nora: Ik zit in mijn afstudeerjaar van de opleiding Social Work en ik combineer nu mijn studie  met mijn parttime baan als sociaal werker binnen een brede welzijnsorganisatie. Ik houd de balans voor mijzelf door vooral vaste dagen in te plannen voor Zaphira. Dit is meestal op een vrijdag, in het weekend of in de avonduren.

6. Waarom zijn volgens jullie, vrouwen anders in ondernemen dan mannen?

Nawel: Vrouwen ondernemen niet perse anders, ik denk dat die stelling vooral wordt gevoed door het beeld dat vrouwen en mannen bepaalde dingen beter/anders doen. Ik geloof daar niet zo in. Er wordt gezegd dat vrouwen meer doen met hun gevoel, en meer hun emoties betrekken in het ondernemerschap. Ik ken zelf genoeg mannen die dat ook doen, en vrouwen die dat helemaal niet doen.

Nora: Ik denk niet dat wij perse anders zijn in ondernemen dan mannen, wij maken namelijk dezelfde stappen in ons ondernemingsproces. Vrouwen zijn wel over het algemeen gevoelsmensen waardoor zijn naar mijn mening ook.

7. Hoe willen jullie je workshops het liefste vormgeven? is dat in een online pakket, in groepen, individueel enz enz.

Nawel: Het liefst fysiek, vanwege de persoonlijke connectie die we met de deelnemers proberen te krijgen maar vooral ook de inhoud van de workshops. Gezondheid blijft een gevoelig thema, hoe luchtig je het ook probeert te brengen, het heeft meerwaarde om elkaar in de ogen aan te kunnen kijken en als professional te kunnen letten op non-verbale communicatie van deelnemers. In de toekomst willen we graag wel online materiaal aanbieden zoals een e-book, e-module of webinar.

Nora: De workshops/trainingen worden nu fysiek aangeboden op locatie. Gezien het thema over gezondheid, vinden wij het belangrijk en van meerwaarde om deze dan ook fysiek te blijven aanbieden.

8. Bieden jullie ook ondersteuning wanneer vrouwen de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn?

Inderdaad, en dat maakt ons bedrijf ook uniek. We zijn zelf meertalig opgevoed, maar ook opgeleid, waardoor we gelukkig ook vrouwen kunnen helpen die geen Nederlands kunnen. Zie hieronder welke talen. Wij leveren namelijk maatwerk ook op het gebied van taal en cultuur. Zo kunnen wij onze workshops en trainingen in de talen Engels, Frans en Arabisch aanbieden.

10. Waar loop je nu tegenaan, welke hulp zou je nog kunnen gebruiken?

We lopen nog nergens echt tegenaan, behalve dat we nog geen omzet hebben. We maken wel kosten en het is wel de bedoeling dat we die kunnen denken. Dit doen we nu door persoonlijke investeringen te doen. We moeten nog werken aan ons verdienmodel en ervoor zorgen dat we dit jaar nog betaalde opdrachten binnenhalen. Hiervoor is netwerken en acquisitie belangrijk, maar daar moeten we nog onze weg in vinden. We zouden daar best wat hulp bij kunnen gebruiken, al weten we niet zo goed waar we zouden moeten beginnen. Tips en adviezen zijn welkom!


Wil je meer tips en informatieve artikelen over vergaderen, flexwerken of ondernemen? Deze vind je op de blogs van onze locatie in Tilburg.