AI Kennisdelingssessie

Datum: 5 juni | Tijd: inloop om 19.00 uur – 22 uur afsluiting

Van Prompt tot Plaatje

We onderzoeken hoe we bij txt2img (tekst naar plaatje) de AI kunnen laten doen wat we willen. We gaan zelf aan de slag (laptop meenemen) aan de hand van voorbeelden met zowel fotografie als (schilder)kunst. We gaan zien hoe onze plaatjes beter worden, met uiteindelijk een gevoel van voldoening: “Zo, dat heb ik toch wel mooi gedaan”.

Globaal programma

Eerst is er een presentatie van ongeveer 20 minuten. Het gaat over hoe je een prompt kunt schrijven die doet wat jij wilt. Het ezelsbruggetje is MOS: Medium, Onderwerp, Stijl.

Het ‘Onderwerp‘ kan van alles zijn, daar gaan we het niet over hebben.

We gaan zien hoe groot de invloed is van het noemen van een ‘Medium‘: fotografie, waterverf schilderij, computer art, beeldhouwwerk, ….

We kijken naar fotografie: stijl, belichting, studio, outdoor, onderwerp afstand, lenzen, fotorolletje.

Vervolgens kunst-stijlen: impressionisme, expressionisme, abstract, art-nouveau, etcetera. Of, gebruik de naam van een artiest.

Tot slot een studie over het effect van diverse ‘key words’ in de prompt.

Na de presentatie ga je zelf plaatjes maken. Er zijn een aantal ‘uitdagingen’ voorbereid, waarbij de vraag is: als je dit soort plaatje wilt hebben, hoe zou de prompt er dan uitzien?

Belangrijk

Het wint tijd als wie live mee wil doen alvast een Microsoft account heeft aangemaakt en Microsoft Edge of Google Chrome als browser geïnstalleerd heeft op z’n laptop.

Ook handig als deze sites alvast bij je favorieten staan:

https://www.bing.com/

https://rikkar69.github.io/SDXL-artist-study/art-mediums/

Wat is er nog meer te doen op 5 juni?

Seats2Meet wil een levendige avond aanbieden. Daarom zijn op onze AI-avonden ook de inloop avonden van Brabant United. Dat is een initiatief dat is ontstaan tussen Brabant Maatjes en Seats2Meet.

Seats2meet zet zich in om avonden te organiseren die mensen samenbrengen. Deze bijeenkomsten zijn gericht op het verminderen van eenzaamheid en het bieden van waardevolle ontmoetingen voor een breed publiek, waaronder jongeren, expats en ondernemers. We creëren een warme en inspirerende omgeving waar elke ontmoeting leidt tot nieuwe inzichten en contacten.

Voel je vrij om aan te sluiten waar je je prettig voelt

Als je na de pauze van de workshop Text2Image niet verder wil gaan voor het advanced gedeelte, kun je gezellig aansluiten bij de andere groepen die er op dat moment aanwezig zijn.

Wat kost het?

Helemaal niks, koffie en thee zijn ook gratis. Wat we wel erg zouden waarderen is als je over Seats2Meet en deze avonden verder vertelt. That’s all!

We gebruiken (tijdelijk) een ander platform om onze bijeenkomsten aan te kondigen, je kunt je daar aanmelden!


Wil je nog meer tips over vergaderen of ondernemerschap, die vind je op:

Wil je meer tips en informatieve artikelen over vergaderen, flexwerken of ondernemen? Deze vind je op de blogs van onze locatie in Tilburg.